Окремі питання зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування  (Таблиця даних платника податку)  (постанова Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2019 №1165)

Окремі питання зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування (Таблиця даних платника податку) (постанова Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2019 №1165)

  • Переглядів: 408

Головне управління ДПС у Черкаській області інформує, що відповідно до п. 12 Порядку зупинення реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних постановою Кабінету Міністрів України (затверджено постановою КМУ від 11.12.2019 №1165), платник податку має право подати до ДПС таблицю даних платника податку за встановленою формою (далі – Таблиця).

Щодо виявлення та припинення нелегальної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами

Щодо виявлення та припинення нелегальної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами

  • Переглядів: 250

Працівниками відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Черкаській області спільно з працівниками Головного управління ДФС у Черкаській області  в результаті проведених заходів щодо виявлення та усунення порушень у сфері  незаконної інтернет торгівлі підакцизними товарами, встановлено, що  одним із фізичних осіб – підприємців міста здійснювалась торгівля підакцизною групою товарів, тютюновими виробами без відповідної дозвільної ліцензії через мережу інтернет та безпосередньо в приміщенні кальян-бару.

Випадки в яких контролюючим органом може бути нараховане грошове зобов’язання або може бути розпочате провадження у справі про стягнення такого податку без дотримання строку давності

Випадки в яких контролюючим органом може бути нараховане грошове зобов’язання або може бути розпочате провадження у справі про стягнення такого податку без дотримання строку давності

  • Переглядів: 193

Головне управління ДПС у Черкаській області повідомляє, що відповідно до п.п. 14.1.39 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755 із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) грошове зобов’язання платника податків – це сума коштів, яку платник податків повинен сплатити до відповідного бюджету або на єдиний рахунок як податкове зобов’язання та/або інше зобов’язання, контроль за сплатою якого покладено на контролюючі органи, та/або штрафну (фінансову) санкцію, що справляється з платника податків у зв’язку з порушенням ним вимог податкового законодавства та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, а також санкції за порушення законодавства у сфері зовнішньоекономічної діяльності та пеня.

Надання послуг манікюру, педикюру, візажу, косметології та масажу - ФОП – платником ЄП першої групи, яка здійснює перукарські послуги

Надання послуг манікюру, педикюру, візажу, косметології та масажу - ФОП – платником ЄП першої групи, яка здійснює перукарські послуги

  • Переглядів: 713

     Головне управління ДПС у Черкаській області повідомліє, що підпунктом 1 п. 291.4 ст. 291 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) визначено, що до платників єдиного податку, які відносяться до першої групи, належать фізичні особи – підприємці, які не використовують працю найманих осіб, здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках та/або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню і обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 167 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року.

Зобов’язання орендаря земельної ділянки надавати до органу ДПС копію договору оренди земельної ділянки

Зобов’язання орендаря земельної ділянки надавати до органу ДПС копію договору оренди земельної ділянки

  • Переглядів: 362

Головне управління ДПС у Черкаській області інформує, що відповідно до абзацу п’ятого частини другої ст. 25 Закону України від 06 жовтня 1998 року № 161-XIV «Про оренду землі» зі змінами та доповненнями орендар земельної ділянки зобов’язаний у п’ятиденний строк після державної реєстрації права оренди земельної ділянки державної або комунальної власності надати копію договору оренди до відповідного податкового органу, а в разі оренди земельної ділянки в комплексі з розташованим на ній водним об’єктом – також відповідному територіальному органу центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері розвитку водного господарства.

Зняття з обліку фізичної особи, яка здійснювала незалежну професійну діяльність

Зняття з обліку фізичної особи, яка здійснювала незалежну професійну діяльність

  • Переглядів: 307

 Головне управління ДПС у Черкаській області інформує, що зняття з обліку фізичної особи, яка здійснювала незалежну професійну діяльність, в контролюючому органі проводиться у порядку, встановленому п. 65.10 ст. 65 та ст. 67 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами і доповненнями (далі – ПКУ), ст. 5 Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» із змінами та доповненнями, розд. V Порядку обліку платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 24.11.2014 № 1162 «Про затвердження Порядку обліку платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та Положення про реєстр страхувальників» із змінами та доповненнями (далі – Порядок № 1162) та розд. ХІ Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 № 1588 із змінами та доповненнями (далі – Порядок № 1588).

Заповнення платниками реквізиту «Призначення платежу» розрахункового документа при сплаті  податків, зборів на бюджетні рахунки (крім платників, включених до реєстру платників, які використовують єдиний рахунок)

Заповнення платниками реквізиту «Призначення платежу» розрахункового документа при сплаті податків, зборів на бюджетні рахунки (крім платників, включених до реєстру платників, які використовують єдиний рахунок)

  • Переглядів: 423

При сплаті, зокрема, податків, зборів на бюджетні рахунки платник податків заповнює реквізит «Призначення платежу» розрахункового документа з урахуванням вимог розділу І Порядку заповнення реквізиту «Призначення платежу» розрахункових документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, платежів на бюджетні рахунки та/або єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на небюджетні рахунки, а також на єдиний рахунок, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 24.07.2015 № 666 із змінами та доповненнями (далі – Порядок № 666).

Випадки в яких повідомлення про взяття на облік платника єдиного внеску за ф. № 2-ЄСВ підлягає заміні

Випадки в яких повідомлення про взяття на облік платника єдиного внеску за ф. № 2-ЄСВ підлягає заміні

  • Переглядів: 180

Головне управління ДПС у Черкаській області інформує, що відповідно до п. 6 розд. ІІІ Порядку обліку платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 24.11.2014 № 1162 із змінами та доповненнями (далі – Порядок № 1162) у разі внесення змін до даних, що вказуються у повідомленні про взяття на облік платника єдиного внеску за формою № 2-ЄСВ (далі – повідомлення за ф. 2-ЄСВ), наведеною у додатку 3 до Порядку № 1162 (найменування, прізвище, ім’я, по батькові, місцезнаходження, місце проживання платника єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄВ), контролюючого органу, в якому платник ЄВ перебуває на обліку тощо), повідомлення за ф. № 2-ЄСВ підлягає заміні у контролюючому органі.

Документ який свідчить про здавання виручки до банку  та є підтвердженням оприбуткування готівки в касі СГ

Документ який свідчить про здавання виручки до банку та є підтвердженням оприбуткування готівки в касі СГ

  • Переглядів: 232

 Відповідно до п. 29 розд. III Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 29 грудня 2017 року № 148 із змінами та доповненнями, приймання одержаної з банку готівки в касу та видача готівки з каси для здавання її до банку оформляються відповідними касовими ордерами (прибутковим або видатковим) з відображенням такої касової операції в касовій книзі.

Виправлення помилки, в акцизній накладній  в разі невірно вказаних реквізитів

Виправлення помилки, в акцизній накладній в разі невірно вказаних реквізитів

  • Переглядів: 286

Порядок заповнення акцизної накладної, розрахунку коригування акцизної накладної, заявки на поповнення (коригування) залишку пального, заявки на поповнення (коригування) залишку спирту етилового затверджений наказом Міністерства фінансів України від 27.11.2020 № 729 (далі – Порядок).

Гід державних послуг. Банер