Правління схвалило проєкт змін до бюджету Фонду

Правління схвалило проєкт змін до бюджету Фонду

  • Переглядів: 247

На екстреному засіданні 09 червня правління Фонду соціального страхування України схвалило проєкт змін до річного бюджету Фонду. Зміни затверджені для врегулювання надання Фонду фінансової допомоги у розмірі 400 мільйонів гривень з державного бюджету.

Як відбувається проходження е-лікарняного на підприємстві?

Як відбувається проходження е-лікарняного на підприємстві?

  • Переглядів: 238

Поступово Україна переходить на автоматичне формування е-лікарняних замість видачі паперових листків непрацездатності. Перехідна модель триватиме з червня по серпень цього року, однак уже зараз багато роботодавців почнуть працювати з електронною версією звичних лікарняних. Е-лікарняні, як і паперові, є підставою для надання працівникам допомоги по тимчасовій втраті працездатності, а також по вагітності та пологах.

Фонд соціального страхування України розпочинає здійснювати оплату  е-лікарняних

Фонд соціального страхування України розпочинає здійснювати оплату е-лікарняних

  • Переглядів: 314

В Україні розпочинається перехід закладів охорони здоров’я на створення електронних медичних висновків замість видачі паперових листків непрацездатності. Для застрахованих осіб програмні засоби автоматично формуватимуть на їх підставі е-лікарняний – такий електронний листок непрацездатності не потребує дублювання на бланку та наділений повним переліком функцій паперової версії.