Яке майно підлягає державній реєстрації?

Яке майно підлягає державній реєстрації?

  • Переглядів: 680

Відповідно до ст. 182 Цивільного кодексу України (далі - Кодекс) право власності та інші речові права на нерухомі речі, обтяження цих прав, їх виникнення, перехід і припинення підлягають державній реєстрації. За Кодексом до нерухомих речей (нерухомого майна, нерухомості) належать земельні ділянки, а також об’єкти, розташовані на земельній ділянці, переміщення яких є неможливим без їх знецінення та зміни їх призначення (ч. 1 ст. 181).

Плата за проведення реєстраційних дій щодо нерухомості

Плата за проведення реєстраційних дій щодо нерухомості

  • Переглядів: 678

За проведення державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень справляється плата (адміністративний збір). Адміністративний збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому подаються відповідні документи для проведення державної реєстрації прав, та округлюється до найближчих 10 гривень.

Види контролю за діяльністю державних реєстраторів, уповноважених осіб суб'єктів державної реєстрації

Види контролю за діяльністю державних реєстраторів, уповноважених осіб суб'єктів державної реєстрації

  • Переглядів: 708

Контроль за діяльністю державних реєстраторів, уповноважених осіб суб'єктів державної реєстрації у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень і державної реєстрації юридичних осіб, і фізичних осіб - підприємців та громадських формувань (далі - державна І реєстрація) здійснюється Мін'юстом шляхом:

Моніторинг реєстраційних дій

Моніторинг реєстраційних дій

  • Переглядів: 607

Моніторинг реєстраційних дій - комплекс організаційних та технічних (з використанням програмних засобів ведення Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань (далі - реєстри) заходів, які забезпечують систематичну, вибіркову перевірку дотримання державними реєстраторами прав на нерухоме майно, державними реєстраторами юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань (далі - державні реєстратори), уповноваженими особами суб’єктів державної реєстрації законодавства під час проведення реєстраційних дій за критеріями, визначеними Порядком здійснення контролю у сфері державної реєстрації, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 21.12.2016  № 990.

Як дізнатися реквізити рішення державного реєстратора з метою оскарження?

Як дізнатися реквізити рішення державного реєстратора з метою оскарження?

  • Переглядів: 636

Рішення, дії або бездіяльність державного реєстратора, суб’єкта державної реєстрації прав можуть бути оскаржені до Міністерства юстиції України, його територіальних органів або до суду.

Розгляд скарг у сфері державної реєстрації

Розгляд скарг у сфері державної реєстрації

  • Переглядів: 622

Кожен громадянин має право оскаржити рішення, дії або бездіяльність державних реєстраторів, суб'єктів державної реєстрації до Міністерства юстиції України, територіальних органів Міністерства юстиції України або до суду.

Оголошення

Оголошення

  • Переглядів: 1089

Драбівська селищна рада проводить обговорення Статуту Драбівської об’єднаної  територіальної громади. Ознайомитися з проектом Статуту можна в Драбівській селищній раді, Левченківському старостинському окрузі та на офіційній інтернет-сторінці селищної ради. Пропозиції, зауваження надавати в письмовій формі до 20.09.2019 року в Драбівську селищну раду та Левченківський старостинський округ за адресами: смт Драбів, вул. Гагаріна, 17, тел. 30994;  с. Левченкове, вул. Центральна, 13А, тел. 93231.

Шановні мешканці багатоквартирних будинків!

Шановні мешканці багатоквартирних будинків!

  • Переглядів: 893

ПАТ «ЧЕРКАСИГАЗ» повідомляє, що втратив чинність наказ №35 від 30.07.97 р. «Про затвердження Положення про порядок технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання житлових будинків, громадських будівель, підприємств побутового та комунального призначення», на підставі якого ПАТ «ЧЕРКАСИГАЗ» виконували безоплатне технічне обслуговування систем газопостачання, газового обладнання в житлових будинках смт Драбів на умовах визначеного ним Положенням договору на планове технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання.

До уваги представників агропідприємств!

До уваги представників агропідприємств!

  • Переглядів: 624

Для оперативного реагування на випадки силового захоплення на території Черкаської області земельних ділянок та об’єктів аграрної інфраструктури, інші прояви аграрного «рейдерства»при Черкаській обласній державній адміністрації діє регіональна робоча група з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств.