Проведено семінар-нараду для керівників закладів освіти

Проведено семінар-нараду для керівників закладів освіти

  • Переглядів: 224

17 травня 2022 року відділ освіти Драбівської селищної ради спільно з об’єднаною організацією Профспілки працівників освіти і науки України Великохутірської, Драбівської, Шрамківської територіальних громад  провели семінар-нараду для керівників закладів освіти  Драбівської селищної ради з консультативного навчання щодо особливостей регулювання трудових відносин у галузі освіти в умовах воєнного стану. В ході зустрічі учасники розглянули зміни трудового законодавства в період воєнного стану, зокрема що стосуються: • обмеження конституційних прав і свобод; • особливості укладення трудового договору в умовах воєнного стану; • призупинення дії трудового договору; • зміни істотних умов праці; • особливості розірвання трудового договору з ініціативи працівника; • особливості розірвання трудового договору з ініціативи роботодавця; • оплати праці; • час роботи та відпочинку; • відпустки; • призупинення дії колективного договору; • звуження прав профспілок. Впевнені, що сьогоднішня зустріч допомогла керівникам закладів освіти розібратися з важливими питаннями у сфері трудового законодавства та маємо надію, що найближчим часом будемо продовжувати наше консультативне навчання з найбільш актуальних питань.

До уваги вступників 2022 року! Освіта

До уваги вступників 2022 року!

  • Переглядів: 232

Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького спільно з Комунальним навчальним закладом «Черкаський обласний інститут  післядипломної освіти педагогічних працівників» Черкаської обласної ради планує у першій половині червня провести тренувальне онлайн-тестування у форматі національного мультипредметного тесту. Взяти участь у тестуванні можуть усі бажаючі, які заповнять «Анкету абітурієнта» на сайті Черкаського національний університету імені Богдана Хмельницького www.cdu.edu.ua або безпосередньо, перейшовши за посиланням https://forms.gle/jgcNdzDRwSg5jpfUA На вказану Вами у анкеті електронну адресу буде вислана наприкінці травня детальна інформація про проходження тренувального мультипредметного тесту.

Національний мультипредметний тест: історія України

Національний мультипредметний тест: історія України

  • Переглядів: 970

Зміст завдань блоку НМТ з історії України буде відповідати чинній програмі ЗНО з історії України. Ця частина охоплює певні теми, вивчення яких передбачено в шкільному курсі історії України, а саме теми: 

Складники національного мультипредметного тесту: математика Освіта

Складники національного мультипредметного тесту: математика

  • Переглядів: 223

Замість традиційного ЗНО лише у 2022 році випускники складатимуть національний мультипредметний тест (НМТ), який проводитимуть у комп’ютерному форматі.  Це випробування міститиме три блоки завдань:

Продовжено реєстрацію для участі у вступних іспитах до бакалаврату Освіта

Продовжено реєстрацію для участі у вступних іспитах до бакалаврату

  • Переглядів: 173

З огляду на ситуацію в державі Міністерство освіти і науки України ухвалило рішення про продовження термінів формування реєстраційних карток для участі в національному мультипредметному тестуванні. Такі картки можна сформувати до 19 квітня.

Зустріч з батьками щодо заходів із запобігання діям терористичного характеру у Драбівському навчально- виховному  комплексі «Заклад загальної середньої освіти I-III ступенів імені С.В. Васильченка-гімназія» Освіта

Зустріч з батьками щодо заходів із запобігання діям терористичного характеру у Драбівському навчально- виховному  комплексі «Заклад загальної середньої освіти I-III ступенів імені С.В. Васильченка-гімназія»

  • Переглядів: 200

Останні тижні в країні були напруженими: фактично щодня з’являлися повідомлення про замінування  шкіл у різних районах країни. На щастя, всі ці повідомлення виявилися хибними, втім вони добряче попсували нерви і вчителям, і дітям, і батькам.

Творче мислення педагогів Освіта

Творче мислення педагогів

  • Переглядів: 207

 16 лютого 2022 року у закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів с. Драбове-Барятинське педагоги  Івко О.М. та Мазниця М.О. провели бінарний урок у 9 класі, присвячений творчості Т.Г.Шевченка. Головний акцент на уроці було зроблено  на загальній характеристиці другого періоду творчості  письменника, першій та другій його подорожах Україною, географічних об’єктах,що входять до світової спадщини ЮНЕСКО. Творчий урок був побудований на активному використанні мультимедійних засобів навчання. Цікавими були різні форми роботи: інсценування,  декламування віршів, нестандартне оцінювання, методики «Фішбоун», «Хмара слів», ланцюжок, обмін враженнями, робота з медіа текстами тощо. Реалізуючи принцип доброчесності,  учнями здійснювалося самооцінювання своєї діяльності. Атмосфера доброзичливості, яка панувала на уроці, сприяла  ефективній співпраці учнів та вчителів.

Національні свята в дитячому садочку Освіта

Національні свята в дитячому садочку

  • Переглядів: 239

   Народна педагогіка надає великого виховного значення українським національним святам, які переважно пов’язані із порами року. А діти вже з чотирьох - п’яти років виявляють природний потяг до громадського життя. Яскраве свято відбулося 16 лютого 2022 року для дітей закладу дошкільної освіти (ясла-садок) «Яблунька» с. Драбове-Барятинське.