Усі заклади освіти Драбівської громади активно доєдналися до заходів, присвячених Дню єднання

Усі заклади освіти Драбівської громади активно доєдналися до заходів, присвячених Дню єднання

  • Переглядів: 384

Відповідно до Указу Президента України Україна вперше 16 лютого відзначає День єднання. Проведення заходів до Дня єднання є надзвичайно важливим для патріотичного виховання, згуртування молоді.

Моніторинг стану організації харчування у закладах освіти громади

Моніторинг стану організації харчування у закладах освіти громади

  • Переглядів: 719

У 2020 році під патронатом першої леді України Олени Зеленської почалась масштабна реформа системи шкільного харчування, яке є однією з цілей, визначених Національною стратегією розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у Новій українській школі, затвердженою Указом Президента України від 25.05.2020 № 195/2020.

Семінар-наради з питань науково-методичного супроводу реформи Нової української школи «Організація освітнього процесу в 5-х класах закладів загальної середньої освіти» Освіта

Семінар-наради з питань науково-методичного супроводу реформи Нової української школи «Організація освітнього процесу в 5-х класах закладів загальної середньої освіти»

  • Переглядів: 189

Повідомляємо, що Інститут педагогіки Національної академії педагогічних наук України з 15 по 18 лютого 2022 року проводить семінар-наради з питань науково-методичного супроводу реформи Нової української школи «Організація освітнього процесу в 5-х класах закладів загальної середньої освіти», під час яких будуть розглянуті особливості впровадження державного стандарту базової середньої освіти; методичні рекомендації щодо розроблення освітньої програми закладу загальної середньої освіти на основі типової освітньої програми для 5-9 класів закладів загальної середньої освіти; особливості вибору модельних навчальних програм; результати апробації пілотних матеріалів з навчальних предметів/інтегрованих курсів закладами-учасниками інноваційного проєкту. Семінари-наради відбудуться, в онлайн форматі за посиланнями:

Профілактична робота з батьками та учнями у Закладі загальної середньої освіти с.Нехайки

Профілактична робота з батьками та учнями у Закладі загальної середньої освіти с.Нехайки

  • Переглядів: 480

В Україні останнім часом почастішали випадки псевдоповідомлень про замінування, особливо закладів освіти. Прикро, що частина таких анонімних повідомлень надходила від школярів.

Атестація-крок до творчості Освіта

Атестація-крок до творчості

  • Переглядів: 477

Атестація педагогічних працівників —  важливий етап діяльності навчального закладу. Відповідно до Закону України «Про освіту» атестація — це система заходів, спрямованих на всебічне комплексне оцінювання педагогічної діяльності, за якою визначаються відповідність педагогічного працівника займаній посаді, рівень його кваліфікації, присвоюються кваліфікаційна категорія, педагогічне звання.

З керівниками закладів загальної середньої освіти проведено онлайн-нараду з питань профілактики негативних явищ серед учнів

З керівниками закладів загальної середньої освіти проведено онлайн-нараду з питань профілактики негативних явищ серед учнів

  • Переглядів: 207

1 лютого 2022 року відділом освіти спільно із службою у справах дітей Драбівської селищної ради проведено онлайн-нараду, на якій розглянути низку питань, пов’язаних із забезпеченням охорони життя і здоров’я учасників освітнього процесу, проведенням заходів із запобігання діям терористичного характеру.

Розпочалася реєстрація на ЗНО Освіта

Розпочалася реєстрація на ЗНО

  • Переглядів: 206

1 лютого розпочинається реєстрація для участі  в основній сесії зовнішнього незалежного оцінювання 2022 року і триватиме до 9 березня. Випусникам поточного року варто звернути особливу увагу на вибір навчальних предметів для проходження ДПА та ЗНО.

Навчання педагогічних працівників Освіта

Навчання педагогічних працівників

  • Переглядів: 229

 З метою підготовки педагогічних працівників до попередження суїцидальних явищ у шкільному середовищі серед учнів закладів загальної середньої освіти 10 педагогічних працівників територіальної громади 27 січня 2022 року пройшли навчання з метою набуття практичних навичок в наданні невідкладної медичної допомоги по програмі «Базова підтримка життя» в комунальній установі  "Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Черкаської обласної ради".

Дослідження якості освітнього процесу в закладах дошкільної освіти за методикою ECERS-3 Освіта

Дослідження якості освітнього процесу в закладах дошкільної освіти за методикою ECERS-3

  • Переглядів: 225

 Якість освітнього середовища в закладі дошкільної освіти полягає в тому, як почувається дитина та як пізнає світ, чи безпечно їй емоційно та фізично, чи отримує приклади для наслідування з боку дорослих, які її оточують, чи середовище дійсно доступне для дитини.