Драбівська селищна рада запрошує громадян долучитися до прибирання прилеглих територій

Драбівська селищна рада запрошує громадян долучитися до прибирання прилеглих територій

  • Переглядів: 290

Шановні жителі громади! Драбівська селищна рада запрошує громадян долучитися до прибирання прилеглих територій власних будинків, пам’ятних місць та парків у населених пунктах громади. Водночас нагадуємо і про необхідність підготовки до поминальних днів – прибирання на кладовищах. Просимо виносити сміття у відведені для цього місця та закликаємо не створювати стихійних сміттєзвалищ з обрізанного гілля на узбіччях доріг! Також нагадуємо, що 3 березня 2022 року парламентом України внесно зміни до Кримінального кодексу України. Зокрема, у статті 113 «Диверсія» до переліку злочинів, вчинених з метою ослаблення держави або інших дій, спрямованих на масове знищення людей чи завдання шкоди їхньому здоров’ю, відтепер внесено і навмисні підпали, в тому числі і сухої рослинності. Під час воєнного стану такі дії становлять додаткову небезпеку, відволікають від виконання бойових завдань підрозділи рятувальників, військових та правоохоронців, а відтак, знижують обороноздатність країни. Застерігаємо, що відтепер такі дії розцінюються як кримінальний злочин, який передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 10 до 15 років з конфіскацією майна. Пам’ятаймо, що про природу та чистоту довкілля повинна дбати не тільки держава, але й кожен її громадянин! Вірю, що спільними зусиллями ми зробимо нашу громаду чистою!!!   Селищний голова Світлана Орел

До уваги громадян, представників засобів масової інформації, блогерів - аматорів та посадових осіб!

До уваги громадян, представників засобів масової інформації, блогерів - аматорів та посадових осіб!

  • Переглядів: 427

Згідно наказу Головнокомандувача Збройних Сил України від 03.03.2022 №73 «Про організацію взаємодії між Збройними Силами України, іншими складовими сил оборони та представниками засобів масової інформації на час дії правового режиму воєнного стану» доводимо до відому Перелік інформації, розголошення якої може призвести до обізнаності противника про дії Збройних Сил України, інших складових сил оборони, негативно вплинути на хід виконання завдань за призначенням під час дії правового режиму воєнного стану, найменування військових частин (підрозділів) та інших військових об’єктів в районах виконання бойових (спеціальних) завдань, географічні координати місць їх розташування: Чисельність особового складу військових частин (підрозділів). Кількість озброєння та бойової техніки, матеріально-технічних засобів, їх стан та місця зберігання. Описи, зображення та умовні позначки, які ідентифікують або можуть ідентифікувати об’єкти. Інформація щодо операцій (бойових дій), які проводяться або плануються. Інформація щодо системи охорони та оборони військових об’єктів та засобів захисту особового складу, озброєння та військової техніки, які використовуються (крім тих, які видимі або очевидно виражені). Порядок залучення сил та засобів до виконання бойових (спеціальних) завдань. Інформація про збір розвідувальних даних (способи, методи, сили та засоби, що залучаються). Інформація про переміщення та розгортання своїх військ (найменування, кількість, місця, райони, маршрути руху). Інформація про військові частини (підрозділи), форми, методи, тактику їх дій та способи застосування за призначенням. Інформація про проведення унікальних операцій із зазначенням прийомів та способів, що використовувались. Інформація про ефективність сил і засобів радіо-електронної боротьби противника. Інформація про відкладені або скасовані операції. Інформація про зниклий або збитий літак, літальний апарат, зникле судно та пошуково-рятувальні операції, які плануються або проводяться. Інформація про планування та проведення заходів забезпечення безпеки застосування військ (дезінформація, імітація, демонстративні дії, маскування, протидія технічним розвідкам та захист інформації); Відомості про проведені інформаційно-психологічні операції, ті, що проводяться, а також плануються. Інформація, яка має на меті пропаганду або виправдання широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. За висвітлення забороненої інформації винні особи будуть притягнуті до встановленої законодавством відповідальності!

До уваги сімей/осіб, які переїхали до Драбівської громади з міст, де ведуться бойові дії

До уваги сімей/осіб, які переїхали до Драбівської громади з міст, де ведуться бойові дії

  • Переглядів: 296

  До уваги сімей/осіб, які переїхали до Драбівської громади з міст, де ведуться бойові дії! Драбівська селищна рада надає гуманітарну допомогу, яку отримала громада, а саме засоби особистої гігієни (памперси, вологі та сухі серветки, шампунь, мило, зубні щітки та пасти, засоби для жіночої гігієни, одноразові пелюшки, лезо для бриття, гель для душу та ін.), одягом та взуттям (чоловічий, жіночий, дитячий різних вікових категорій), дитячим харчуванням.   Щоб отримати гуманітарну допомогу, Вам необхідно звернутися за адресою: смт Драбів, вул. Центральна, 69, Комунальний заклад «Центр надання соціальних послуг» каб. 422, 401 та за тел. 096-756-92-62, 068-62-32-001.

Що робити у разі радіаційної аварії?

Що робити у разі радіаційної аварії?

  • Переглядів: 237

З метою запобігання ураження людей у разі виникнення радіаційної аварії рекомендуємо дотримуватись наступних правил:   перебувати у приміщенні, триматися подалі від стін, дверей і даху будівлі; провести герметизацію приміщення: щільно закрити вікна, двері, вентиляційні отвори; заклеїти щілини у вікнах і дверях плівкою, скотчем, лейкопластиром; здійснити йодопрофілактику (здійснюється одноразово шляхом прийому препаратів стабільного йоду лише після офіційного оповіщення в засобах масової інформації); використовувати для харчування лише ті продукти, які зберігалися у зачинених шафах, холодильниках, морозильних камерах, герметичних ємностях (консерви, банки, пляшки, коробки та ін.) і не зазнали радіоактивного забруднення; харчові контейнери, ємності та упаковку перед відкриттям, а також кухонне приладдя перед використанням промивати водою з милом або протирати вологою тканиною, серветкою, чистим рушником. Використану тканину чи рушник помістити у поліетиленовий пакет чи герметичний контейнер і тримати подалі від людей і тварин; не вживати воду з відкритих джерел, колодязів та з мереж водопостачання, поки її безпека не буде підтверджена; вживати питну воду фасовану у пляшках або інших герметичних ємностях; за потреби перебування поза приміщенням використовувати засоби захисту органів дихання: протигази всіх типів, ватно-марлеві чи зволожені марлеві пов’язки, респіратори тощо; одягнутися так, щоб максимально захистити шкіру (плащ, гумові чоботи та рукавички); уникати тривалого перебування на забрудненій території; після повернення додому зняти верхній одяг, помістити його у поліетиленовий пакет чи герметичний контейнер і тримати подалі від людей і тварин; прийняти душ з милом та шампунем або вимити відкриті частини тіла з милом; одягнути чистий одяг; зібрати необхідні речі та бути готовим до евакуації; слідкувати за офіційними повідомленнями у засобах масової інформації та дотримуватись подальших вказівок від місцевої влади. При перших ознаках радіаційного ураження терміново звернутись до медичного закладу за кваліфікованою допомогою.  

Що робити у разі виникнення хімічної небезпеки?

Що робити у разі виникнення хімічної небезпеки?

  • Переглядів: 222

З метою запобігання ураження людей у разі виникнення хімічної небезпеки рекомендуємо дотримуватись наступних правил: швидко вийти з району впливу хімічно-небезпечних речовин поперек повітряного потоку. У разі ураження аміаком спуститися на нижні поверхи будівлі, пересуватися низинами, у разі ураження хлором - піднятися на верхні поверхи, пересуватися по підвищеннях; уникати ділянок місцевості, що погано провітрюються - долин, ярів, тунелів тощо; не перебувати довго у підвальних та напівпідвальних приміщеннях; використовувати протигази всіх типів, за їх відсутності – ватно-марлеві пов’язки, змочені водою або 2-5% розчинами питної соди (при ураженні хлором), оцтової або лимонної кислоти (при ураженні аміаком). У разі перебування поза приміщенням захистити органи дихання наявними засобами індивідуального захисту; провести герметизацію приміщення: щільно закрити вікна, двері, вентиляційні отвори; заклеїти щілини у вікнах і дверях плівкою, скотчем, лейкопластирем; одягнутися так, щоб максимально закрити шкіру та очі (за наявності захисних окулярів); швидко зібрати необхідні речі та підготуватися до евакуації; не вживати їжу та воду, які перебували у зоні хімічного ураження; слідкувати за офіційними повідомленнями у засобах масової інформації та дотримуватись подальших вказівок від місцевої влади.   Після закінчення хімічної небезпеки необхідно: відкрити вікна і двері, ретельно провітрити усі приміщення; зняти верхній одяг; прийняти душ або вимити відкриті частини тіла з милом; продукти харчування (фрукти, овочі, продукти в упаковці тощо) промити 2% мильно-содовим розчином.   При перших ознаках ураження небезпечними хімічними речовинами: постраждалого необхідно негайно вивести на свіже повітря; при можливості змити хімічне забруднення з відкритих ділянок тіла, змінити верхній одяг; транспортувати лише у лежачому положенні; уникати будь-яких фізичних навантажень; забезпечити тепло та спокій, питний режим; терміново звернутись до медичного закладу за кваліфікованою допомогою.  

До уваги водіїв! Заборонено використовувати відеореєстратори!

До уваги водіїв! Заборонено використовувати відеореєстратори!

  • Переглядів: 182

УВАГА! Задля убезпечення сил оборони на Черкащині, як і по всій країні, впроваджено нове обмеження. Водії! Заборонено використовувати відеореєстратори на дорогах і об’єктах інфраструктури. Заборона фіксації стосується фото- та відеозйомки доріг загального користування, об’єктів загального призначення, об’єктів інфраструктури, блокпостів, укріплень, розташування, зосередження чи переміщення військових частин (підрозділів) сил оборони. Будьте свідомими! Безпека понад усе!

Спалювання сухостою відтепер як диверсія

Спалювання сухостою відтепер як диверсія

  • Переглядів: 177

  3 березня 2022 року парламент уніс зміни до Кримінального кодексу України, посиливши відповідальність за злочини проти основ національної безпеки в умовах воєнного стану. Зокрема, у статті 113 «Диверсія» до переліку злочинів, вчинених з метою ослаблення держави або інших дій, спрямованих на масове знищення людей чи завдання шкоди їхньому здоров’ю, відтепер внесено і навмисні підпали, в тому числі і сухої рослинності. В обґрунтуванні йдеться, що під час воєнного стану такі дії становлять додаткову небезпеку, відволікають від виконання бойових завдань підрозділи рятувальників, військових та правоохоронців, а відтак, знижують обороноздатність країни. Застерігаємо, що відтепер такі дії розцінюються як кримінальний злочин, який передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 10 до 15 років з конфіскацією майна.

ОГОЛОШЕННЯ ПРО ПРОВЕДЕННЯ ЗЕМЕЛЬНИХ ТОРГІВ

ОГОЛОШЕННЯ ПРО ПРОВЕДЕННЯ ЗЕМЕЛЬНИХ ТОРГІВ

  • Переглядів: 162

  Драбівська селищна рада Золотоніського району Черкаської області повідомляє про проведення земельних торгів. Дані про земельні ділянки: – Право оренди земельної ділянки сільськогосподарського призначення, площею 0,3135 га, кадастровий номер: 7120655100:02:001:1449, що розташована за адресою: Черкаська область, Золотоніський район, на території Драбівської селищної ради (за межами смт Драбів), цільове призначення – для ведення товарного сільськогосподарського призначення; Земельні торги відбудуться: 22.04.2022 року о 12:20. Ознайомитись із документацією по лоту можна за посиланням: https://auction.e-tender.ua/... – Право оренди земельної ділянки сільськогосподарського призначення, площею 0,2655 га, кадастровий номер: 7120683600:01:001:1295, що розташована за адресою: Черкаська область, Золотоніський район, на території Драбівської селищної територіальної громади (за межами с. Драбове-Барятинське), цільове призначення – для ведення товарного сільськогосподарського призначення; Земельні торги відбудуться: 21.04.2022 року о 12:40. Ознайомитись із документацією по лоту можна за посиланням: https://auction.e-tender.ua/... - Право оренди земельної ділянки сільськогосподарського призначення, площею 0,1253 га, кадастровий номер: 7120683800:02:001:0465, що розташована за адресою: Черкаська область, Золотоніський район, на території Драбівської селищної ради (за межами с. Жорнокльови), цільове призначення – для ведення товарного сільськогосподарського призначення; Земельні торги відбудуться: 26.04.2022 року о 12:00. Ознайомитись із документацією по лоту можна за посиланням: https://auction.e-tender.ua/... - Право оренди земельної ділянки сільськогосподарського призначення, площею 1,0504 га, кадастровий номер: 7120683800:01:001:0218, що розташована за адресою: Черкаська область, Золотоніський район, на території Драбівської селищної ради (за межами с. Жорнокльови), цільове призначення – для ведення товарного сільськогосподарського призначення; Земельні торги відбудуться: 26.04.2022 року о 12:45. Ознайомитись із документацією по лоту можна за посиланням: https://auction.e-tender.ua/... - Право оренди земельної ділянки сільськогосподарського призначення, площею 4,0763 га, кадастровий номер: 7120681600:02:001:1121, що розташована за адресою: Черкаська область, Золотоніський район, на території Драбівської селищної ради в межах населеного пункту с. Бойківщина, цільове призначення – для ведення товарного сільськогосподарського призначення; Земельні торги відбудуться: 28.04.2022 року о 12:45. Ознайомитись із документацією по лоту можна за посиланням: https://auction.e-tender.ua/... - Право оренди земельної ділянки сільськогосподарського призначення, площею 1,5 га, кадастровий номер: 7120681600:02:001:0008, що розташована за адресою: Черкаська область, Золотоніський район, на території Драбівської селищної ради в межах населеного пункту с. Бойківщина), цільове призначення – для ведення товарного сільськогосподарського призначення. Земельні торги відбудуться: 27.04.2022 року о 11:15. Ознайомитись із документацією по лоту можна за посиланням: https://auction.e-tender.ua/... Також інформацію щодо земельних торгів можна дізнатись у відділі земельних відносин та екології виконавчого апарату Драбівської селищної ради за адресою: смт Драбів, вул. Центральна, 69, каб. 209, телефон для довідок (098)4406406.

Основи першої медичної допомоги на полі бою. Відео

Основи першої медичної допомоги на полі бою. Відео

  • Переглядів: 369

  Фільм складається з трьох частин: основи надання першої медичної допомоги в зоні безпосереднього вогневого контакту (так званій червоній зоні), на віддалі від бойових дій (жовтій зоні) та правила евакуації з поля бою і з військової техніки, яка була пошкодженою. У фільмі коротко викладено правила зупинки кровотечі, правила накладання джгута, допомога в жовтій зоні, огляд пораненого, зупинка кровотечі різними методами, користування кровоспинними середниками, допомога при пораненні в грудну клітку, відновлення прохідності дихальних шляхів тощо. Основи першої медичної допомоги на полі бою. (частина-1) https://youtu.be/U0X8CZHellk Основи першої медичної допомоги на полі бою. (частина-2) https://youtu.be/dIhsPMRRI_w Основи першої медичної допомоги на полі бою. (частина-3) https://youtu.be/tNFyx8vv1v4 Також курс надання першої допомоги за алгоритмом CABC від інструктора НГУ https://youtu.be/0NHORqGMOvY